Eines de l'usuari

Eines del lloc


any_ferrater_2022

DESEMBRE 2022

Commemorem l’Any Gabriel Ferrater amb una exposició i una xerrada

El CFA Vallès s’afegeix a la commemoració de l'Any Gabriel Ferrater amb l’exposició “Gabriel Ferrater. Llegir tota la vida” i la xerrada “Ho diré a l’inrevés. La poesia de Gabriel Ferrater”. Aquest 2022 s’han celebrat cent anys del naixement i cinquanta de la mort de Gabriel Ferrater (Reus, 1922-Sant Cugat, 1972), poeta cabdal del segle XX, a més de traductor, crític, lingüista i docent.

L’exposició, cedida per la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), està oberta al públic a la 2a planta del centre entre el 29 de novembre i el 16 de desembre. L’ha confeccionat Jordi Cornudella, comissari de l’Any Ferrater, i posa com a eix central de la vida intel·lectual de Ferrater “l’ofici de lector”. “Lector” en el sentit més ampli i dedicat a diverses passions seves: les matemàtiques, la crítica pictòrica, la crítica literària, la traducció, la poesia i la lingüística.

Ferrater va excel·lir en totes aquestes disciplines, tot i que avui se’l coneix sobretot com a poeta. És sobre la faceta literària que versa la xerrada “Ho diré a l’inrevés. La poesia de Gabriel Ferrater”, que tindrà lloc dimecres 14 de desembre a les 16:30 h a la sala d’actes. Anirà a càrrec Carme Badia, docent del centre.

Amb tan sols tres llibres de poesia, Ferrater va capgirar la lírica catalana. Es tracta de Da nuces pueris, Menja’t una cama i Teoria dels cossos, aplegats el 1968 en un sol volum, Les dones i els dies. Aquest títol apunta els dos grans temes ferraterians: per dir-ho amb les seves paraules, “el pas difícil del temps i les dones que han passat per mi”.

any_ferrater_2022.txt · Darrera modificació: 03/12/2022 01:24 per montse